En alarm er kort sagt til for at forhindre, at der kommer indbrud i dit hjem.
En alarm er altså en af de ting, du håber, der aldrig bliver brug for. Det er som med forsikringer: Vi køber dem for en sikkerheds skyld, og så krydser vi fingre for, at vi aldrig kommer til at anmelde en skade
Det bedst tænkelige scenarie er altså, at alarmen aldrig kommer i brug. At en potentiel indbrudstyv ser en alarm, eller ser skiltning, der gør opmærksom på at din bolig/domicil er sikret med en tyverialarm, og på grund af det opgiver sit fordækte ærinde.
Sker ulykken alligevel, og et indbrud finder sted, kan en alarm være med til at afskrække indbrudstyven fra at fortsætte, stresse indbrudstyven – og ikke mindst sørge for, at der hurtigst muligt ankommer hjælp, der eventuelt kan stoppe indbruddet. Eksempelvis dig selv, en nabo, eller personale fra vores alarmpatrulje eller politi
Tyverialarmer er de senere år blevet en udbredt teknologi i danske hjem, og markedet er stort. Her gennemgår vi en række ting, der er værd at overveje, hvis vi skal sikre dit hjem med en alarm fra Safe Point.
Selv om alle tyverialarmer har til formål at sikre dit hjem og dine ejendele, er der relativ stor forskel på de forskellige typer af alarmer, du kan købe dig til.
Hvilken type tyverialarm du skal vælge, afhænger af hvor godt du ønsker at sikre dig. Men som et minimum bør en tyverialarm omfatte følgende:
Det er også en mulighed at vælge en alarm med flere funktioner end de allerede nævnte:
Derudover findes også større og mere avancerede alarmsystemer med egenskaber og muligheder, der kan være bekvemme for dig. Eksempelvis:
Flere forsikringsselskaber giver rabat på forsikringen, hvis du har installeret visse typer alarmer. Derudover kan du få mere information om tyverialarmer hos Safe Point.
Hvis du overvejer at få installeret en alarm i dit hjem, eller allerede har besluttet at få en installeret, er det værd at huske på, at det i den forbindelse er muligt at benytte BoligJobordningen, populært kaldet håndværkerfradraget.
Det har ikke været muligt i tidligere udgaver af BoligJobordningen, men er føjet til i 2018, hvor ordningen blev gjort permanent.
Du kan ikke trække udgifter til selve alarmen eller alarmsystemet fra, men du kan få fradrag for udgifter til arbejdsløn til den installatør, der sætter alarmen op i dit hjem. Hvis du vil gøre brug af håndværkerfradraget i forbindelse med, at du får installeret en alarm, skal du sørge for at få en kvittering, hvor det er specificeret, hvor meget du betaler for arbejdsløn.
Desuden skal du sørge for at betale elektronisk – ikke med kontanter eller check – og huske at gemme kvitteringen i tilfælde af, at skattemyndighederne på et tidspunkt beder dig fremlægge dokumentation for, at du har fået udført arbejdet.