FireProtect 2: Nøjagtighed gennem damp, støv og tid

FireProtect 2: Nøjagtighed gennem damp, støv og tid
Ajax Systems annoncerer den nye FireProtect 2-serie og afslører den første udgivelse, der inkluderer syv modeller af branddetektorer. De nyudviklede detektorer har et patenteret røgkammer, der i sidste ende er støvtæt og uigennemtrængeligt for insekter, termistorer, der sikrer hurtig detektering af temperaturspidser, langvarig batterilevetid og mange medfølgende hardware- og softwareforbedringer.

På grund af den brede anvendelse af FireProtect-detektorerne har vi samlet værdifuld erfaring inden for brandsikkerhed. Og hvad ser vi? Vi ser de overregulerede og inerte markeder. Vi ser de samme aktører, som ikke risikerer at ændre deres produkter i årevis. Vi ser, hvordan fagfolk arbejder med forældet udstyr, og hvordan brugerne får minimal brandsikring og de samme minimale funktioner. Vi har taget imod udfordringen og brugt et år på at udvikle en brandsikkerheds-køreplan i et Ajax-system.

Den første udgivelse overholder EN 14604:2005/AC:2008, EN 50291-1:2018 og Q-mærkeregler og opfylder fuldt ud behovene på EU's boligmarked for brandsikkerhed, som vokser med €80 millioner årligt. På dette tidspunkt har Ajax noget at byde på: Detektorer med forseglede batterier til boliger i Holland og Tyskland, detektorer med kuliltesensorer til skandinaviske lande, hvor mange mennesker opvarmer deres hjem med gas og andre brændstoffer. Og mange flere muligheder for installatører af branddetekteringssystemer verden over.

Detektorer til hver opgave

eProtect 2-serien har detektorer af to kabinettyper. Afhængigt af størrelse er de udstyret med forskellige sensorkombinationer. Detektorer med et større kabinet har et røgkammer plus en temperatursensor, og en avanceret version har også en CO-sensor. De mindre har intet røgkammer og har op til to sensorer: en sål temperatursensor, en eneste CO-sensor eller begge dele "under emhætten".

Detektorer har forskellige batterimuligheder. RB-modellerne har udskiftelige batterier, der giver op til 7 års drift, og SB-modeller fungerer 10 år fra forseglede batterier (kan ikke udskiftes, kræver udskiftning af hele detektoren).
FireProtect 2-detektorer af den første udgivelse er udstyret med forskellige sensorkombinationer og batterier.
FireProtect 2 RB (røg / varme)Røg- og varmedetektor med udskiftelige batterier
FireProtect 2 SB (røg / varme)Røg- og varmedetektor med forseglede batterier
FireProtect 2 RB (røg / varme / CO)Røg-, varme- og kuliltedetektor med udskiftelige batterier
FireProtect 2 SB (Røg / Varme / CO)Røg-, varme- og kuliltedetektor med forseglede batterier
FireProtect 2 RB (varme)Varmedetektor med udskiftelige batterier
FireProtect 2 RB (CO)Kulilte detektor med udskiftelige batterier
FireProtect 2 RB (varme / CO)Varme- og kuliltedetektor med udskiftelige batterier

Fremtidssikret hardware

Et dedikeret team af udviklere brugte et år på at nå et helt nyt niveau af teknologi inden for brandsikkerhed i boliger med FireProtect 2. De udstyrede detektorerne med et unikt, patenteret røgkammer, der i sidste ende er støvtæt og uigennemtrængeligt for insekter - ingen grund til at rengøre det regelmæssigt. I røgkammeret har FireProtect 2 en dual-spectrum optisk sensor, der kan skelne røg fra vanddamp, takket være de blå og infrarøde lysdioder.

FireProtect 2 har et patenteret røgkammer med en dobbeltspektret optisk sensor.

Selvom støvet på en eller anden måde kommer ind i og sætter sig i røgkammeret, påvirker det ikke detektionen. Det optiske system er designet således, at støv og insekter ikke kan være i to stråler samtidigt og derved forårsage alarm. Desuden behandler den opdaterede HazeFlow 2-softwarealgoritme data modtaget fra sensorerne, hvilket reducerer risikoen for falske alarmer til næsten nul.

For hurtigt at skelne temperaturspidsen er detektorer udstyret med to termistorer. De giver en betydelig fordel, når syntetiske materialer brænder. Så FireProtect 2, med røg- og temperatursensorer, er klar til at opdage en brand så hurtigt som muligt, selvom den starter umærkeligt.

Den udvidede version - med en ekstra kuliltesensor - registrerer CO-koncentrationen ved et niveau på 50 ppm. Og den indbyggede 85 dB buzzer advarer om det høje niveau af CO med en anden lyd. Så typen af ​​fare er umiddelbart klar.

Med mange års drift fra udskiftelige eller forseglede batterier sikrer FireProtect 2-hardwaren nøjagtig og robust brandsikkerhed.

Forbedret kabinet for installatørers og brugeres komfort

Nye detektorer arvede Ajax signaturfunktioner og modtog få væsentlige forbedringer. Som før er det ikke nødvendigt at adskille detektoren under installationen. Med et opgraderet SmartBracket-panel kan en installatør ubesværet fikse detektoren og nivellere den i 90 graders vinkler efter montering. I betragtning af detektorens firkantede form er det en sand perfektionists drøm.
SmartBracket hjælper med at level FireProtect 2 efter installation.

Desuden blev knappen på kabinettet til at dæmpe alarmen/testningen stor og mekanisk. Brugere kan hurtigt trykke på den selv med en moppe. På kabinettet indikerer tre lysdioder en alarm, en fejlfunktion og detektorens regelmæssige drift.

Detektorerne har sabotage på holderen og røgkammeret. Så afmontering af detektoren betyder en øjeblikkelig push-meddelelse på brugernes smartphones og en hændelse sendt til en sikkerhedsovervågningsstation.

Teknologier, der redder liv og nerver

FireProtect 2-detektorer bruger gennemprøvede sikkerhedsteknologier. Jeweller -radioprotokollen etablerer en sikker, krypteret kommunikationsrækkevidde med en hub i en afstand på op til 1.700 meter uden en rækkeviddeforlænger . Og dobbelt så meget med det.

Jeweller-radioprotokollen giver FireProtect 2 øjeblikkelig og robust kommunikation.

Uanset afstand er kommunikationen robust og øjeblikkelig. Alarmer sendes straks til alle brugere og den sikkerhedsovervågningsstation, som systemet er tilsluttet. Hvis en detektor alarmerer ved brand, kan andre branddetektorer på stedet aktivere de indbyggede summer på 20 sekunder, hvilket er tre gange hurtigere end standarden kræver. Ingen chance for at gå glip af en brandalarm, især med Ajax-appen.

FireProtect 2-detektorer er tilsluttet og konfigureret i Ajax-apps.

Ajax-apps giver installatører og brugere den bedste brugeroplevelse inden for brandsikkerhed. Detektorer parres med et system via en QR-kode og konfigureres i appen. Al detektorinformation er tilgængelig i realtid fra hvor som helst internettet er tilgængeligt, og alarmer leveres via push-beskeder, SMS eller opkald.
I tilfælde af en alarm kan MotionCam (PhOD) eller MotionCam Outdoor (PhOD) bevægelsesdetektor tage et billede og sende det til visuel verifikation, hvilket tilføjer endnu et lag af beskyttelse mod falske alarmer.

FireProtect 2 funktioner på to minutter